Page content

Van tranen naar succes: het verhaal van Els Deboutte

In maart vorig jaar leerde ik Els Deboutte kennen via Twitter, ze contacteerde me en vroeg of ik haar kon helpen en ja, dat kan ik en zo startte onze samenwerking.

 

Els haar verhaal is een verhaal van absolute doorzetting, een geweldig voorbeeld om aan te spiegelen.

 

Nee het komt niet vanzelf in het leven, niet bij Els, niet bij mij en ook niet bij jou.

 

Maar er zijn wel een aantal stappen die je kan zetten om het proces sneller en beter in de juiste richting te leiden.

 

En net daarom wil ik je graag het verhaal dat Els met mij deelde, ook met jullie delen. Ik hoop dat je er inspiratie uithaalt en beseft dat wat voor Els, voor al mijn klanten en voor mij mogelijk is, ook voor jou is weggelegd.

 

Alles begint bij het nemen van een beslissing zoals Els dat vorig jaar deed.

 

Ook jij kan die beslissing nemen en de stappen zetten die Els heeft gezet en nog steeds zet. Jij kan beginnen met je op te geven voor een gratis Business Boost Call.


Een Business Boost Call helpt je daarmee. Het is bovendien momenteel gratis voor een beperkt aantal mensen (normale investering is € 297). Je kan je opgeven tot en met woensdag 8 mei.

 

Wat is een Business Boost Call?

een telefonisch gesprek van 30 min waarin we naar jouw persoonlijke situatie kijken.

 

Het gesprek levert je het volgende op:

 

  • een kristalheldere visie op waar je met je bedrijf naar toe wilt, zodat je echt het bedrijf hebt dat bij je past en je voldoening en inkomen geeft
  • je ontdekt wat de blokkades zijn die je tegenhouden om dit te bereiken
  • je krijgt helder zicht op de stappen die nodig zijn
  • je voelt je geïnspireerd en vol energie om een bedrijf te creëren dat in een voortdurende stroom klanten genereert die bij je passen en die je goed betalen voor wat je doet.

 


 

 Els haar verhaal:


“Ik wil graag 3 dingen mee geven die ik geleerd heb uit KlantenMagneet.

 

Vorig jaar rond deze periode zat ik huilend boven mijn PC en zei aan mijn man dat ik het ging opgeven, dat ik mijn droom niet kon waarmaken. Neen, dat was niét toen dat ik Petra ontmoette, die had ik toen al ontmoet.

 

 Ik had zelfs al de VIPdag gehad. En ik dacht dus dat ik uitgeļnvesteerd was en het resultaat nu moest komen. Ik had nét het ‘aanbod’ gekregen om het lange termijntraject van KlantenMagneet te gaan volgen en besefte net dat ik mezelf de hele zomer niet zou kunnen uitbetalen.

 

Felt like a failure. Ik heb me toen met mijn bijna laatste centen ingeschreven in Klantenmagneet. En ik heb na een jaar 3 dingen geleerd die interessant kunnen zijn voor jou:


1. Klantenmagneet zijn of worden is een keuze. Je moet uit je comfortzone stappen, dus stoppen met goedkoop te freelancen en dingen tegen je zin te doen of dingen te doen die niet stroken met wat je preekt.


Echt risico durven nemen, wetende dat iedereen daarvoor in z’n broek doet op een bepaald moment. Ook ik. 


2. Investeer, in jezelf en in je zaak, continu. Laat jezelf coachen. Volg vorming, en liefst bij de besten (en dus niét de goedkoopsten). Ja, Klantenmagneet was voor mij écht duur, ’t was zowat mijn laatste geld en toch geef je ’t beter daaraan uit dan aan vast blijven zitten. Je gaf vast wel eens geld uit aan zotter dingen. 

Je kan niet staan waar je wil staan zonder te investeren, dat is nu eenmaal de kern van het ondernemen. Wat is duur? Wel, wat is het je waard. Sinds kort investeer ik trouwens in een administratief freelance team dat een hoop werk uit mijn handen neemt. Zo kan ik me concentreren op de dingen die alleen ik kan.


3. Never go cheap! Laatst zag ik een aanbod voor een workshop die aansluit bij wat ik doe. 8 deelnemers, 1,5u, 9euro per persoon, traject met 8 sessies, dus niet zomaar een commerciėle weggever, een écht traject met alle know-how erin. 


Dat is 72 euro per sessie ‘verdiend’ van 1,5u, dus 48 euro per uur. Met 2 trainers, dus 24 euro per uur. Kosten van de zaal er nog af, voorbereiding, handouts, sociale zekerheid, belastingen, marketingkosten,… that sucks, mijn poetsvrouw verdient meer!!! 


Ooit zei Petra tegen mij: als je ’t daarvoor moet doen, zoek dan een job. Het is me altijd bijgebleven. Als jij de beste bent, dan heeft dat een prijs. 


Wat mij steeds heel erg heeft geholpen om door te zetten is dat ik Petra beloofd had om haar te bellen als ik er echt wilde mee kappen. Het voelde als een soort ‘life line’, ik heb ze niet ingeroepen maar was blij dat die er was. 

Hoe is mijn realiteit nu?

 

Er zijn een aantal trajecten bij klanten gestart. De workshops beginnen te lopen, hoewel dat een ‘constant effort’ zal blijven. 


Mijn reputatie groeit en ik geniet stilaan ‘expert-status’. Ik word uitgenodigd om workshops te komen geven. Kluwer heeft zonet mijn eerste boek Geef je Carričre weer Vleugels!” gepubliceerd en dat loopt heel goed. Ik krijg positieve respons enik mag het op verschillende plaatsen komen voorstellen.

 

 

Ik heb ongelofelijk veel werk en kreeg laatst van een dame die ik heel erg respecteer de opmerking ‘dat ik niet zomaar subcontractors kan inzetten want dat ik een ‘brand’ ben‘.  Verschieten, maar fijn om horen.

 

Ik ben er nog niet, maar ik heb nog investeringsplannen en ik ga stilaan ook echt een financieel plan opstellen gekoppeld aan die marketingkalender. Die lag hier nog altijd, daar was ik niet aan toe, daar was ik veel te bang voor. “

 

Els Deboutte, Make Me Fly! www.makemefly.be

Comment Section

1 reactie op “Van tranen naar succes: het verhaal van Els Deboutte


Door frits kuin op 7 mei 2013

Mooi verhaal Els!
Fijn dat je nu in de stroom zit van wat je goed kan en graag doet. Ik weet zelf ook hoe het voelt en werkt. Nooit iets expliciet voor gedaan, behalve mijn werk zo goed mogelijk doen. Nu doe ik ook dat niet meer altijd. Ik laat het liever gaan. Zo eenvoudig.
Kijk een snaar mijn pitch voor een beeld over hoe ik werk, en kijk of het je aanspreekt. Ik vind het fijn wanneer je er ook op reageert.
zie : http://www.mypitch.nl Frits Kuin

Groet,

Frits Kuin

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: