Page content

Hoe charisma mijn omzet verhoogde en ik geen cold calling hoef te doen

Je herinnert je vast nog wel de programma’s zoals idool ed waarin het steevast ging over de X-factor. De ene heeft het, de andere niet leek de simpele redenering. Maar is dat wel zo?

Ik ontmoet heel veel mensen die bijna allemaal geloven dat charisma iets is dat aangeboren is en waaraan je dus niks kan veranderen. Hoe denk jij daarover?

Het klopt trouwens niet: charisma is voor slechts 50% aangeboren. Goed nieuws want dat betekent dat de andere 50% geleerd kan worden.

Waarom zou ik dat nu leren hoor ik je denken? Ik kan meerdere redenen bedenken, maar als ik het bij 1 moet houden dan is het wel deze: door je charisma te verhogen, stijgt je omzet zonder dat jij harder moet werken.

Ik herhaal het nog een keer! Door aan je charisma te werken, laat je moeiteloos je omzet stijgen!

Klinkt mooi, toch?

Misschien denk je dat het allemaal een marketingstunt is, maar laat ik je dan vertellen dat mijn eigen verhaal me heeft geleerd dat het wel degelijk allemaal echt klopt.

Vroeger werd ik gezien als: arrogant, verlegen, stil, een grijze muis werd ook al wel eens gezegd…

Nu hoor ik vaak: charmant, kordaat, zelfzeker, lief, doorzetter, spontaan, straalt vertrouwen uit, weet wat ze doet en zegt….

Een immens verschil voor mijn eigen beleving! Is dat vanzelf gekomen? Nee, heus niet. Daar is hard en veel werk aan en met mezelf voor nodig geweest maar het resultaat is er nu wel.

Kan iedereen dat? Ja uiteraard! Net daarom dat ik mijn eigen ervaring vaak deel, ook in workshops of presentaties, om duidelijk te maken dat alles een proces is. En wat ik kan, kan jij ook!

Wat is het resultaat op professioneel gebied? Door de vele complimenten en fijne feedback die ik krijg, is mijn zelfvertrouwen immens toegenomen en geniet ik nu heel erg van dingen die ik vroeger als drama beschouwde zoals een workshop geven, voor een groep staan, nieuwe mensen aanspreken. Ik weet ondertussen hoe ik overkom en wat ik uitstraal en aangezien ik daarover niet meer hoef na te denken, krijg ik extra energie.

En het allerleukste is dat het anderen aantrekt en ik daardoor de klanten krijg waarmee ik écht graag werk. Nog al te vaak ontmoet ik ondernemers die fortuinen besteden aan de marketing van hun bedrijf: dure cursussen, logo’s, website maar die heel makkelijk te realiseren omzet laten liggen of werken met klanten die ze niet leuk vinden. Dat allemaal doordat ze zich niet bewust te zijn van wat charisma hun brengt. En dat wil ik héél graag veranderen want het werkt echt getuige mijn eigen verhaal.

Als ik dit allemaal vertel, krijg ik heel vaak de vraag: Maar hoe doe ik dat dan? Ik kan dat niet! Ik ben niet zoals jij. De allereerste stap is GELOVEN dat jij dat WEL kan! Want wat je zelf gelooft, geloven ook de mensen die je ontmoet. Fake it till you make it your own is een spreekwoord dat je voortaan tot je leuze maakt.

Yes, you can! Start er vandaag nog mee!

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe charisma mijn omzet verhoogde en ik geen cold calling hoef te doen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: