Page content

Ik Ben Verliefd!

Ik Ben Verliefd!

Ken je dat gevoel ? De kriebels in je buik?

Ik zal je ineens ook verklappen wat de reden is van mijn verliefde gevoel: maak kennis met Ulysses!

Wat denk je? Zou ik hem een nieuwe thuis geven?

Wist je trouwens dat verliefd zijn ook absoluut noodzakelijk is als je een succesvol bedrijf wil?

Verliefd Ondernemen

Stel je eens voor dat jij een missie hebt waar je echt helemaal warm van wordt. En dan bedoel ik een doel waar je letterlijk klamme handen, hartkloppingen en al die andere dingen van krijgt.

Dus niet zomaar een beetje verliefd. Nee, echt tot over je oren.

Kan je je dat inbeelden? En voel je de energie die je daar van krijgt?

Ik weet natuurlijk niet hoe het in jouw privéleven is, maar herinner je eens hoe die prille kriebels voelden? Hoe eng je dat misschien wel vond en tegelijk ook spannend?

Zo moet het ook zijn met je droombedrijf.

Op die dagen dat het net iets minder gaat allemaal en dat je twijfelt, is het nl. net die connectie die ervoor zorgt dat je net dat tikkeltje extra doet.

Hoe krijg je dat verliefde gevoel (terug)?

 

 

Net zoals in een relatie, verdwijnen de kriebels na een tijdje en worden dingen meer vanzelfsprekend. De eerste spanning is weg en de sleur sluipt er in.

Je merkt het niet meteen, maar ineens is er dat vervelende stemmetje. Je begint je af te vragen of dit het nu is? Moet je hier nu wel mee doorgaan? Of is het tijd voor iets nieuws?

Ik hoor je. Ondernemen is niet elke dag die roze wolk. Zeker niet als je resultaten niet zijn zoals je eigenlijk had gepland.

Balen is dat. En dan durf je wel eens te vergeten wat er allemaal wel is.

Focussen op de toekomst is geweldig. Terugkijken helpt je om te zien welke afstand je intussen al hebt afgelegd. *schouderklopje voor jezelf*

3 concrete en makkelijke tips voor een instant verliefdheidsboost

 

– maak een map/doos met alle complimenten die je krijgt en lees die regelmatig terug

– stop vandaag met jezelf te vergelijken met anderen. Wat daarbij helpt, is om veel minder te lezen op Facebook, Twitter etc. Onderzoek bewijst nl. dat we daar vooral een ontevreden gevoel aan over houden.

Zorg er daarom voor dat je je dag nooit begint met social media (is een fout waar tegen ikzelf nogal eens zondig, maar waar ik steeds instant spijt van heb)

– Kies jouw bedrijfsliedje. Een powersong die jou elke keer opnieuw dat gevoel geeft dat je de wereld aan kan.

Ondernemen is misschien niet elke dag rozengeur, maar het kan wel makkelijk zijn als je daarvoor kiest (waarbij makkelijk niet gelijk is aan vanzelf! :-))

Ben jij verliefd? Ik hoor het heel graag!

Op jouw dromen,

Petra

 

Klik gerust eens door onze categorieën heen: