Page content

Voel jij je soms ook alleen als zelfstandige?

Bij een rondvraag bij ondernemers bleek dat het ontbreken van een klankbord hun grootste uitdaging is. Iemand waarmee ze af en toe (of vaker naargelang de noden) kunnen sparren over wat hun bezighoudt, over hun twijfels, de volgende stap etc.

Bij de startdag van de Plato Ladies (waarvan ik een trots meter ben :-)) kwam het hebben van een klankbord naar voren als de voornaamste reden om deel te nemen.

Ik merk bij de deelnemers aan ‘KlantenMagneet in 5 stappen’ ook dat het belangrijk is om die blinde vlekken naar buiten te durven brengen. Want dat brengt hen nieuwe inzichten en geeft hen weer de nodige motivatie.

Gisteren had ik een VIP dag met Else en met Els, allebei heel gedreven en ambitieuze onderneemsters. Na afloop lieten ze me weten dat ze heel veel hadden gehad aan de sessie, dat ze nu weer helemaal op ’t juiste spoor zaten en klaar om verder te bouwen aan de groei van hun bedrijf.

Zelfstandig zijn is vaak heel eenzaam. Zeker als je nog niet zo lang bezig bent en nog geen uitgebreid netwerk hebt van anderen die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Want met wie deel je je twijfels? Je worstelingen? Check je of je nieuwe idee wel een goed idee is? Of dat je marketingboodschap echt in begrijpelijk Nederlands is?

Ook het delen van successen is zoiets raars. Je wil het liefst van al van de daken schreeuwen hoe goed je iets hebt gedaan, hoe fantastisch je die klant hebt geholpen. Of hoe fier je bent op jezelf omdat je die stappen waarvoor je zo’n angtvallige schrik had, toch hebt gezet.

Die schouderklopjes zijn zo belangrijk in ons proces als ondernemer. Kristien Vermoesen van Finn zei vorige week nog op een presentatie over vrouwen en ondernemen: “ondernemen is jezelf tegenkomen. Constant geconfronteerd worden met je eigen duivels mag toch doorgaan”.

Mis jij dat broodnodige klankbord?

Dan heb ik goed nieuws voor jou! Ik nodig nl. 5 enthousiaste en gemotiveerde zelfstandigen uit om met mij te sparren. Om ook bij jou die blinde vlekken bloot te leggen en je weer op ’t juiste spoor te zetten.

Nee, geen verplichtingen. Ik doe dit uit interesse in jou. En omdat ik wéét hoe eenzaam het soms kan zijn, ook al word je goed omringd door een liefdevolle omgeving.

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Voel jij je soms ook alleen als zelfstandige?

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: