Page content

Dit moet ik kwijt….. het is niet altijd rozengeur bij de Yeaah coach

Dit moet ik kwijt….. het is niet altijd rozengeur bij de Yeaah coach

Soms geloven mensen die me niet persoonlijk kennen dat ik altijd (hyper) enthousiast rondloop. Want dat is toch het plaatje dat ik naar buiten breng šŸ™‚

Uiteraard is dat niet zo en uiteraard loop ik ook wel eens de muren op.

Maar ik heb intussen wel geleerd dat het mij en mijn omgeving niks vooruit helpt als ik daarop focus. Integendeel, ik word enkel meer chagrijnig! En creƫer op die manier zeker geen kansen voor mezelf.

Trust me, in mijn ideale wereld zou ik elke dag vrolijk rondhuppelen šŸ™‚ Een ideale wereld bestaat dan wel niet, ik kan wel zorgen dat ik mijn eigen realiteit bepaal. Zonder dat dat wil zeggen dat ik zaken negeer of niet mee aan de slag ga.

Ā Hoe doe ik dat?

2 boeken die me steeds helpen om me bij mezelf te houden en me te doen beseffen dat ik en echt enkel ikzelf verantwoordelijk ben voor m’n leven zijn The 4 agreements en 7 habits of highle effective people.

Door te focussen op wie ik echt wil zijn ipv me te laten leiden door m’n emoties of de omstandigheden, kan ik zelf bepalen hoe en wat.

Ben ik daarmee een fervente aanhanger van het positieve denken? Ja en nee.

Ik geloof wel erg sterk in de kracht van het mentale. Kijk maar naar de mensen die bv. een oorlog hebben overleefd. Heel vaak zijn ze er sterker uitgekomen en gebruiken ze de meest horrible zaken die in hun leven zijn gebeurd, net om hun leven zin te geven.

Steeds meer geloof ik in het en en verhaal.

Hoe zit dat dan met geluk?

Geluk zit altijd in jezelf, want jij beslist op elke moment hoe je omgaat met tegenslagen of de dingen die op je pad komen.

En ja, geluk zit ook echt in de kleine dingen.

Maar dat wil niet zeggen dat het slecht is om grote zaken te verlangen en daar ook intens van te genieten.

Waardevol zijn

Sinds februari 2014 woon ik in een andere omgeving die in elk opzicht anders is dat mijn vorige appartement. Ik geniet elke dag intens van de extra ruimte die ik heb en van het feit dat ik midden in de stad woon, op wandelafstand van alles.

Maakt me dat ineens een minder waardevol persoon dan toen ik 6 maanden geleden op een veel kleiner en minder luxueus appartement woonde? Voor mijn gevoel niet, ik ben nog steeds dezelfde persoon…..

Het lijkt de laatste tijd nogal bon ton om af te zetten tegen luxe en financiƫle doelen.Geld is slechts een middel hoor ik dan. En als je je focust op hetgeen je echt heel graag doet, dan komt het wel vanzelf.

Ik ken intussen meer dan genoeg voorbeelden van (potentiĆ«le) klanten en ook uit m’n eigen leven om te weten dat dat niet zo is. Zonder (gerichte) actie gebeurt er echt helemaal niks. Hoe duidelijk je visie of je doel ook zijn.

Het wil niet zeggen dat je daarmee focust op geld of dat financiƫle rijkdom je drijfreden is om te ondernemen. Nee, het is een en en verhaal. Ik ben het enkel een beetje beu dat ik me moet verantwoorden omdat ik het leuk vind om dingen te doen die geld kosten.

Ja, ik geniet van lekker eten in een nieuwe restaurant met daarbij aangepaste wijnen. En liefst nog een gin tonic die ik niet eerder heb geproefd als aperitief.

Maar daarnaast geniet ik net zo goed van frieten van de kermis, van een babbel op blote voeten in het park.

Zoals ik al zei: het is voor mij en en. En het is jammer dat dat verdediging vraagt.

Dromen

Nee, geld is niet mijn motivatie om dagelijks te doen wat ik doe. Maar zonder die financiĆ«le middelen kan ik ook nooit doen wat ik echt wil doen. Noch voor mezelf, noch voor de goeie doelen die ik in m’n hart draag.

Ik droom inderdaad van grote podia, van een impact hebben en om met mijn stem de wereld een beetje te veranderen

Is het een schande om ambitieus te zijn? Zo voelt het soms eerlijk gezegd wel.

Ja, ik kom uit een heel normaal gezin met een vader die in de mijnwerkte en een mama die thuis was om haar enige dochter te verwennen. Ik ben super dankbaar voor al hetgeen mijn ouders altijd voor me hebben gedaan en nog steeds elke dag doen.

Maar wil dat zeggen dat ik voor mezelf geen beter leven mag willen? Een leven waarin zaken wel veel makkelijker gaan? Waarin ik wel alle kansen voor mezelf kan creƫren en realiseren? Waarin ik niet elke cent hoef rond te draaien of me schuldig voelen als ik een paar chique schoenen koop?

Mijn mama en papa zijn mijn allergrootste fans en zijn super trots op hetgeen ik bereik. Alles is goed voor hen, zo lang ik maar gelukkig ben. Maar ik zou het doodzonde vinden als ik niets zou doen met alle kansen die zij voor mij hebben gemaakt door me te laten studeren in een financieel erg onzekere periode.

En ja, ik ben enig kind en dus wil ik ervoor zorgen dat als het ooit nodig is, ik mijn ouders met de allerbeste zorgen van de wereld kan omringen. Dat ik hen op mijn beurt kan verwennen en hen alles kan geven wat nodig is.

Verwachten ze dat? nee, zeker niet. Maar voor mij is dat een belangrijke motivatie om te doen wat ik elke dag doe. Om groot te denken en te dromen van een groots leven.

Je Life Purpose

Sinds een paar dagen heb ik mijn zogenaamde Life Purpose helder. Al moet ik eerlijk bekennen dat die bewoording voor mij te protserig voelt want ik doe het niet voor mezelf.

Vandaag heb ik gedeeld op Facebook waar ik echt het verschil wil maken. Zoals je misschien weet ligt mijn hart voor een groot stuk in India en meer bepaald bij de jonge nonnen daar. Zuster Jeanne Devos is voor mij een meer dan fascinerende persoonlijkheid die echt voor verschil zorgt. Zij biedt meisjes een nieuw perspectief, nieuwe kansen en ik steun haar zoveel ik kan

Maar toen kwam het binnen. Want waarom zou ik de wereld in India willen veranderen als er hier in Vlaanderen nog kinderen zijn die met een lege brooddoos naar school gaan? Ook hier zijn er meisjes die niet geloven dat ze ooit een ander leven kunnen hebben. Ik wil een manier vinden om hen te inspireren om voor hun dromen te gaan, om hen te laten zien dat ze echt alles kunnen bereiken wat ze maar willen. Ongeacht hun afkomst of hun huidige omstandigheden.

En om dat te kunnen, moet ik zelf dat voorbeeld zijn. Wil ik zelf elke dag trachten mijn eigen dromen te realiseren.

Ik hoop dat dit jou inspireert om ook jouw dromen waar te maken. Om daarin geen toegevingen te doen. Om niemand je ooit te laten vertellen dat iets niet kan.

Dat is hetgeen ik met Realiseer Je Droom(bedrijf) wil bereiken.

Het gaat dus om veel meer dan marketing, dan verkoop…. Het gaat echt over JOU!

Lieve groeten,

Petra

PS: De eerste 2 jaar van mijn zelfstandigen bestaan, had ik best veel afspraken. En toch, verkocht ik niks, nada, nul… Ik hoorde steevast Nee, Misschien, Het is niet het goede moment.

Hyper frustrerend!

Intussen noemen mijn klanten mij Sales Queen. Totaal terecht gezien mijn hoge conversie šŸ™‚

De 31 valkuilen die er zo lang voor zorgden dat ik geen resultaat had, heb ik voor jou gebundeld (met oplossing uiteraard)

Klaar om stappen te zetten? Download dan het E-book ‘Word een Sales Queen en verdubbel je Omzet (zonder harder te werken)

Ja ik wil het E-book in mijn mailbox en zelf een Sales Queen zijn!

Klik gerust eens door onze categorieƫn heen: