Page content

FCK!! GVD!! Waarom frustratie een goeie zaak is

FCK!! GVD!! Waarom frustratie een goeie zaak is

Herken jij dat? Je hebt slecht geslapen, je bent moe, dingen lopen niet zoals ze willen…. kort samengevat: je hebt een dikke vette baaldag.

Alleen, jij bent niet flauw en zeuren daar doe je niet aan mee. Alles is uiteindelijk goed zoals het is hoor je overal dus zal dat ook wel zo zijn.

Maar diep van binnen ben je wel boos, gefrustreerd, verdrietig.… Al geef je dat zelfs niet aan jezelf toe.

Gisteren was bij mij zo’n dag. Alleen hou ik dat dan niet voor mezelf, maar heeft hij die niet genoemd mag worden, dan de pech om als klankbord te dienen. Of hij daar blij van wordt na al die jaren is maar de vraag, maar dat doet er niet toe 🙂


Niet alleenUiteindelijk bleek dat ik helemaal niet de enige was met een K*T gevoel .

In de namiddag had ik een VIPsessie met één van mijn klanten die ik  langere tijd 1-1 begeleid. Ik ga haar voor nu even Ilse noemen want ze is nog niet klaar om de ervaring al met het grote publiek te delen 🙂

Ilse komt binnen en ik voel direct dat er iets is. Normaalgesproken is deze dame één en al vrolijke enthousiaste energie, maar nu dus niet.

Lang verhaal kort: ze had inderdaad een slechte dag, was moe, voelde zich niet zo lekker etc. In de auto had ze overwogen om de afspraak met mij te verplaatsen maar ze had dan toch doorgezet. Maar zo wist ik al wel dat ze eigenlijk weinig puf had.

En ik had ooook al geen puf.… Maar uiteraard heeft zij daar geen boodschap aan en dus raap ik wel al mijn energie bij elkaar zodat ik haar wel kan helpen. Dat is maar zo professioneel.Kinderspel?


Fast forward naar een paar uur later : we waren aan het einde van haar werkplan voor de komende maanden, compleet met concrete DOEN acties en heldere doelen.

Het enige dat Ilse de komende tijd zelf nog moet doen, is het stappenplan uitvoeren. Dag per dag, week na week en maand na maand.

Kan het kleinste kind zou je denken.

Zo vond Ilse ook rationeel gezien…. alleen is Ilse iemand die ook heel erg met gevoel leeft en haar gevoel klopte niet. Er zat iets, alleen kon ze niet verwoorden wat dat dan precies was. Ze wilde ook helemaal niet toegeven dat ze eigenlijk geen idee had hoe ze die acties nu in praktijk moest brengen. Bleef maar zeggen dat het wel zou komen, dat alles goed is zoals het is etc….

Dan is het mijn taak om naarboven te krijgen wat er echt speelt en te zorgen dat die doorbraak er toch komt. Nu moet je weten dat Ilse ook een heel spiritueel iemand is en dus bleefl het zinnetje: maar alles is goed zoals het is. Ik heb vertrouwen..


 En toen werd ik boos. Want eerlijk is eerlijk: het is NIET goed zoals het is nu. Ze wil meer omzet, maar is te bang om dat toe te geven en dus verzint haar onderbewuste excuus na excuus om haar ter plaatse te houden.

Ik heb haar de  vraag gesteld of dat het echt inderdaad goed is zoals het is? En of ze daar nu dan ook eens gewoon heel eerlijk antwoord wilde op geven.


Straf en toch tranen’t Is een straffe madam (niet zo’n zweverig type) en ineens stroomden de tranen. Maar dat wilde ze niet. Want alles is toch goed zoals het is….

In elk geval: de stroom was opengezet en het moest eruit. En eindelijk, eindelijk, eindelijk was Ilse klaar om gewoon dik vet al die frustratie eruit te halen.

Dit kwam eruit 🙂

 

GVD!! Het is echt klaar nu!! Ik neem vandaag de beslissing dat het geld stroomt en ik neem de acties die daarvoor nodig zijn.

 

JAAAA….. Ik weeet dat het geld er is, Ik weet dat de opportuniteiten er zijn, toon ze mij. Ik ben er klaar voor!!

(dit is de nette en de verkorte versie :-)) het was een geluk dat ik hier helemaal geen buren boven onder of naast mij heb :-))

 

Jammer dat dit artikel zonder geluid en energie is. MAN! wat een knal!!

 

Ik heb trouwens lekker meegedaan :-)) en ook al mijn frustraties eruit geschreeuwd.

 

 Ik kan je vertellen: de opluchting daarna is IMMENS. Ik raad het je dus ten zeerste aan. SCHREEUW HET ER ALLEMAAL UIT!


 Frustratie naar GroeiJe kan pas groeien als je erkent dat er een probleem is. Als je erkent dat er een situatie is waarvan jij nu vindt dat het meer dan genoeg is.

 Pas als je daar ten volle doorgaat, pas dan kan je je droom volledig claimen. Je droom luidop claimen is trouwens heel lastig. Durf, kan en doe jij dat?

En haar droom claimen doet deze fantastische dame! In de 2 maanden dat ik nu met haar werk heeft ze het volgende al gerealiseerd (vanuit stilstand)

 

– een workshop voor 75 leidinggevenden in een grote multinational getekend

–  geeft ze binnenkort een presentatie voor 100 ondernemers over leiderschap,

– heeft ze een CEO in een goedbetaald langetermijn 1-1 programma,

– zijn haar individuele tarieven meer dan verdubbeld (voor onze samenwerking deed Ilse zelfs nog heel veel gratis!!)….


Prachtige resultaten op zo’n korte termijn. Dat belooft dus voor de toekomst. Want  die gaan nu helemaal in crescendo want de power die Ilse daarna uitstraalde, dat is echt onvoorstelbaar!!

 

Het was een fantastisch voorbeeld van volledig in balans zijn tussen het mannelijke en vrouwelijk stuk. Ilse stond zo ontzettend geaard in

mijn woonkamer dat ik er zelf tranen van kreeg.


Ben jij ook klaar om je dromen eindelijk te claimen? Om komaf te maken met wat jou frustreert?


Opdracht:

 

Schrijf AL je frustraties en ALLES wat je dwarszit op. Gewoon opschrijven met een pen (niet op je PC!!). Geen oplossingen bedenken. Gewoon schrijven.

Dan neem je dat blad en lees je LUIDOP 1 voor 1 wat erop staat.

En dan schreeuw je alle frustratie van je af.

En Claim je je droom.

 

De energie die daarmee vrijkomt, gebruik je om constructief stap voor stap aan jouw droom(bedrijf) te werken.

 

Heb jij een andere manier om frustratie om te zetten in groei? Deel ze hieronder!

 

 

Klik gerust eens door onze categorieën heen: