@Eelco De Boer poneerde heel mijn planning voor 2015 in de vuilbak... Wie houdt jou scherp
arrow_drop_up arrow_drop_down
7 februari 2015 
in Groei

@Eelco De Boer poneerde heel mijn planning voor 2015 in de vuilbak... Wie houdt jou scherp?

Online programma’s zijn super hot deze tijd. Misschien heb jij ook wel eentje in je aanbod of misschien is heel je business wel online?

Ondanks of omwille van het succes blijf ik bij mijn overtuiging dat een online product niet voor iedere solo-ondernemer de juiste weg is. No size fits all zeg maar.

Eigenlijk heeft, behalve 1, niemand van mijn lange termijnklanten een online product in zijn aanbod. En dat is een hele bewuste keuze want past het (nu) niet in de uitgestippelde strategie en de ideale klanten waarmee ze werken. Niet alles is nu eenmaal in een online programma te vatten.

Helemaal helder dus als je het mij vraagt. Toch had ik beslist dat 2015 het jaar zou worden dat ik met Realiseer Je Droombedrijf ook een online programma in de markt zou zetten. Ik had er zelfs al een lunchmeeting over gehad om te zien hoe dat er dan zou uitzien en het stond helemaal in de marketingkalender ingepland.

Ik moet toegeven: ik werd er echt helemaal enthousiast van als ik verder over nadacht :-)

 

In 1 uur mijn hele plan naar de vuilnisbak verbannen

Tot maandag 2 februari dan in elk geval toch….. Intussen ben ik al ongeveer 2 jaar klant bij Eelco De Boer, maar ik had nog nooit eerder een 1-1 strategiesessie met hem gehad.

Omdat ik zijn kennis heel erg naar waarde schat, was het voor mij meer dan de moeite waard om voor deze gelegenheid helemaal naar Amsterdam te rijden. Ik zal je de lange versie besparen :-)) maar ik wil je wel vertellen dat 1uur met Eelco me al een heleboel verrassende inzichten bezorgde. Zelfs eentje dat ik, komende van de master van het internet en online programma’s, totaal NIET had verwacht.

Eigenlijk was ik er gewoon van uit gegaan dat Eelco mijn bedachte plan geweldig zou vinden en me zou aanmoedigen om echt voluit voor dat online product te gaan.

Maar dat deed hij dus niet…..

Ik kreeg wel een paar confronterende vragen voor de kiezen

Eelco: ‘Kan je je klanten even goed helpen met dat online programma dan dat je nu doet door intense live met hen samen te werken?’

Mijn antwoord: nee natuurlijk niet.

Zijn opmerking: hmm…. dan lijkt het wel erg egoïstisch om jouw specifieke kennis in een online product te willen vatten.

Die kwam binnen…. en nog geen klein beetje :-)))

Want ik was bij het bedenken van mijn Persoonlijke Plan van Aanpak voor 2015 helemaal mijn eigen regels uit het oog verloren: wat is de beste aanpak voor mijn meest ideale klanten?

Direct na het gesprek met Eelco heb ik trouwens één van die ideale klanten gebeld en haar de vraag gesteld of wat ik haar heb geleerd, ook te online zonder mijn directe tussenkomst, te leren was geweest. En haar antwoord was heel duidelijk: Nee, absoluut niet. Het is net omdat jij heel concreet met mij meedenkt en me opbouwende feedback geeft, dat ik mijn investering voor jou al in de 2de maand van onze samenwerking volledig had terugverdiend’.

 

Point taken. Geen online programma voor deze ondernemer :-))

 

 

Eigen blinde vlekken zijn ook echt blind

 

Hoe kwam het nu dat Eelco dit zo snel kon scherp stellen en me op zulk een korte tijd helemaal kon laten inzien wat dan WEL de beste aanpak is voor mijn ideale klanten en mezelf voor 2015? Simpel. Hij heeft tonnen ervaring en vooral: hij werpt een frisse blik op mijn businessmodel. Ik zit er alle dagen in en ik kan zelf ook enkel bedenken wat ik zelf weet. Niet meer dan dat….

Eigenlijk doe ik hetzelfde met mijn klanten maar dan voor mijn expertise. Ik kan ook haarfijn zien waar je kansen laat liggen en waar je beter meer tijd en energie zou in stoppen. Dat is ook wat m’n klanten zo appreciëren: ik zie dingen die zij nog niet kunnen zien en maak het dan glashelder voor hen zodat zij ermee aan de slag kunnen.

 

 

Stel je eens voor wat er allemaal mogelijk is in een jaar

 

Ik had al in een uur geweldige inzichten. Stel je nu eens voor wat jij allemaal zou kunnen realiseren als jij iemand zou hebben die niet 1x 1 uur met je meedenkt, maar dat elke maand gedurende 12 maanden opnieuw doet?

 

Iemand die mee aan je zij staat en je aanmoedigt? Die jou je eigen blinde vlekken laat zien ? En het haarscherp helt stellen van jouw Persoonlijke Plan Van Aanpak zodat je elke maand (en zelfs elke dag) precies weet wat je gaat doen?

 

 

Je kan je nog opgeven voor een vrijblijvende intake voor de Steps2Success Mastermind. Nog heel even geldt trouwens de unieke aanbieding: Investering van 6 maanden = 12 maanden mentoring en coaching!

 

 

 

We zijn 4 februari vandaag. Hoe ga jij bereiken wat je echt wil bereiken in 2015?

 

 

 

Een aantal zaken die zeker aan bod komen in deze Steps2Success Mastermind: Jouw Persoonlijke Plan Van Aanpak voor een TOP Omzet met je Passie :

 

  • Hoe creëer ik een onweerstaanbaar aanbod
  • Hoe zet ik mezelf en mijn aanbod als merk in de markt
  • Hoe word ik super aantrekkelijk voor potentiële klanten
  • Hoe kan ik een verkoopsgesprek voeren zodat het een echt cadeautje wordt voor de ander
  • Hoe kan ik steeds opnieuw de beste versie van mezelf zijn
  • En bovenal: een Persoonlijk Plan van Aanpak op maat van jouw verwachtingen en jouw bedrijf
Over de schrijver
Petra coacht al jaren ambitieuze onderneemsters die TOP zijn in hun vak en 1-1 werken met een volledig nieuwe sales & marketing aanpak. Zodat je ook als je 1-1 werkt je échte DROOMbedrijf realiseert. Met de omzet & de vrijheid van een online ondernemer. Zodat je als ambitieuze vrouw nooit nog moet kiezen tussen je ambities en een leuk leven! Terwijl je wél 1-1 blijft werken én je je klanten nog beter helpt.
Reactie plaatsen

We use cookies