Page content

Het verhaal van Katrien. Het jaar starten met +20.000 EUR gerealiseerde omzet.

Het verhaal van Katrien. Het jaar starten met +20.000 EUR gerealiseerde omzet.

In 2013 was ze super onzeker over haar talent om JA te krijgen.  2015 is ze gestart met nu al  +20.000 EUR gerealiseerde omzet met datgene wat ze het liefst doet: fotograferen.  Het jaar is nog maar pas begonnen en ze staat nu al te pronken met een interview in het Nieuwsblad.

De laatste weken heb ik vaak een WOOW, Super, Goed bezig etc…. bericht naar Katrien gestuurd. Het is dan ook een geweldige evolutie die ze sinds de start van onze samenwerking heeft afgelegd.

Het Prille Begin

Ik leerde Katrien kennen op een event van het Ondernemersatelier waar ik één van de juryleden was. De deelnemers worden een heel jaar begeleid om hun idee voor een zelfstandige activiteit uit te bouwen terwijl ze wel blijven genieten van hun werkloosheidsuitkering.

Die dag werden de businessplannen voorgelegd aan ons, de jury, en kreeg iedereen advies van verschillende mensen.

Katrien had enkel pech: haar presentatie was gemaakt op MAC, de organisatie werkte met PC en het ene en andere was totaal niet compatibel. Voor een fotografe in spe niet direct de beste start gezien ze haar visuele materiaal niet kon tonen….

Lang verhaal kort: Katrien schreef zich in op mijn nieuwsbrief en volgde één van mijn webinars waarin ik het aanbod deed voor het Steps2Success Event.

Ze wilde wel echt heel graag deelnemen, maar de investering van EUR 497 vond ze toch te hoog want ze had nog helemaal geen inkomsten.

 

Het lot had duidelijk andere plannen

Toeval bestaat niet en de dag voor mijn event bleek ik plotsklaps zonder fotograaf te zitten. Ineens viel Katrien me te binnen. Misschien wilde zij foto’s maken en op die manier de kans grijpen om de 2-daagse toch mee te maken?

Dat deed ze (foto’s waren trouwens prachtig).

Maar er was meer.

Katrien was heel erg getriggerd door alle informatie die ik dag 1 van het event al had gedeeld. Ze kwam me op het einde van de dag opzoeken. Trillend bijna. Met heel veel vragen. Twijfels ook. Vooral in haar eigen kunnen.

  • Of het jaarprogramma ook voor haar zou werken?
  • Of het echt mogelijk was dat ook zij een geweldig inkomen met haar bedrijf zou kunnen verdienen?
  • Of ze wel goed genoeg was om het te maken als fotograaf?

Daarna is het stap voor stap gegaan. Met vallen en opstaan. Maar 1 ding is steeds een constante gebleven: de wil van Katrien om te slagen om haar droombedrijf te realiseren.

Er was nog een andere constante: haar onophoudelijke wil om te groeien, om beter te worden als ondernemer en om te bouwen aan haar bedrijf.

Uniek in een wereld die traditioneel denkt

Hoe krijg ik klanten? was een vraag die haar bezighield.

Als je geen uitgebreid netwerk hebt waarop je (in het begin) kan terugvallen, dan moet je het slim aanpakken. Ga naar die plaatsen waar jouw ideale klant sowieso al naartoe komt.

Katrien trok haar stoute schoenen aan en schreef zich in voor een stand op 2 verschillende trouwbeurzen. Met een heel klein hartje: want wat zou zij daar nu kunnen beginnen tussen al die gevestigde waardes?

Door haar unieke stijl, spreekt ze haar echt ideale klanten aan. En door de samenwerking met mij heeft ze geleerd hoe ze op zo’n gelegenheid de gesprekken moet voeren zodat er een vervolg komt buiten de beurs. Verbindend Verkopen ten top 🙂

En ja, she did it! Haar prijzen zijn hoger dan van veel van haar gevestigde collega’s en toch begint ze 2015 met 9!! bevestigde trouwreportages. En de teller loopt want er staan nog afspraken gepland….

 Groter durven doen

Dat ondernemen een kwestie is van dromen en groot (durven) denken weet jij ongetwijfeld ook. Vast en zeker ben je al wel een keer aan de slag gegaan met het visualiseren van je grootse doelen.

Maar Katrien laat het niet bij dromen. Zij gaat echt voor de grote opdrachten en overwint daarvoor zichzelf.

En ja, she did it. Intussen heeft ze niet 1 maar 2! bevestigde contracten bij grote retailbedrijven. Een piste waarvan Katrien altijd geloofde dat dat niet voor haar was weggelegd want ze is tenslotte maar een beginnend fotograafje (haar woorden, niet die van mij).

Maar ondanks alle twijfels en angsten doet ze wat nodig is en is ze op de momenten van de waarheid de beste versie van zichzelf.

Dit zegt Katrien zelf:

“Ik was bijna verlamd van twijfel op het einde van die eerste dag van het event. Het ging over echt een heel fiks bedrag! Maar ik wilde het allemaal zooo graag dat ik toch JA heb gezegd. Die nacht heb ik echt niet geslapgen 🙂

Tot op de dag van vandaag ben ik super blij met die beslissing! Het programma heeft me hele concrete en praktisch toepasbare handvaten gegeven om met mijn bedrijf te groeien. Ik heb zelfs al geïnvesteerd in een vervolg met Petra!

De samenwerking met haar heeft me geholpen om m’n onzekerheid te overwinnen. Er is nog heel veel werk aan de winkel, want nog steeds pas ik niet alles toe wat ik heb geleerd.

Ik had echt nooit gedacht dat ik EUR 1200 voor een fotoreportage zou durven vragen (EN krijgen). En al helemaal niet dat ik EUR +10.000 opdracht heb als huisfotograaf bij een grote retailer. Dat is echt kicken.” Katrien Bels, www.katrienbels.be

Wil jij ook aan de slag met jouw bedrijf en jouw groei?

Begin met het aanvragen (en toepassen) van het  gloednieuwe E-book : ‘Word een Sales Queen en Verdubbel je omzet (zonder harder te werken).

 

Jaaaa, stuur mij dat E-book!

 

 

Klik gerust eens door onze categorieën heen: