Hoe het leven mij dwong stil te staan, maar mijn business doorgroeide
arrow_drop_up arrow_drop_down
23 mei 2012 

Hoe het leven mij dwong stil te staan, maar mijn business doorgroeide

Er zijn zo van die momenten dat het leven je onverwachts in zijn greep heeft, dat alles wat belangrijk leek dat even niet meer is. Zo’n week was het vorige week en een stukje van de week daarvoor.

Hadden jullie het gemerkt dat er geen artikel was?

Misschien hadden de meest trouwe lezers het wel gemerkt, misschien dat het je nu pas opvalt dat je al zo lang niks meer van mij hebt gehoord. Mijn werkdiscipline verplicht me om minstens 1 artikel per week te schrijven, sinds oktober vorig jaar denk ik dat ik me daar vrij goed aan houd. Ook al ben ik soms last minute nog op zoek naar een idee of inspiratie.

Vorige week ging dat wel even anders. Slecht nieuws van iemand heel close, maakte dat mijn leven er even heel anders uitzag dan ik had gepland. Ineens was artikels schrijven hele grote bijzaak. Ik had natuurlijk wel een bestaand exemplaar kunnen rondsturen, maar zelfs dat lukt me niet.

Wat er aan de hand was?

Een héle goede en close vriend kwam met de melding dat hij onder het mes moet. Nee, niet zomaar een operatie maar zo eentje van wie niemand durft te voorspellen dat het goed zal aflopen. Of wat er daarna zal zijn en hoe/of hij zal herstellen. Ik kan je verzekeren dat de wereld dan heel even stopt met draaien en dat al het andere wat de dag of zelfs minuut ervoor nog belangrijk was, dat helemaal niet meer is.

Maar wat met dat torenhoge schuldgevoel!

Heel begrijpelijk zal je zeggen dat mijn aandacht in de 1ste plaats daar naartoe ging en dat was ook zo in de 1 ste dagen. Halsoverkop hotel geboekt, 500 km naar Duitsland en veel piekeren en nadenken. Ik was op dat moment ontzettend blij en vooral dankbaar dat ik door de manier waarop innerOUT werkt, ik dit ook gewoon kon doen. Ik hoefde niet eerst te overleggen met een baas, alles te plannen met een collega, verlof of te nemen. Nee, ik kon gewoon beslissen dat dit voorrang kreeg en vertrekken.

Maar dan kwam daarna ook het torenhoge schuldgevoel want… ik had geen artikel geschreven!

Mijn Amerikaanse coach en de andere leden van onze mastermindsessie waren die vrijdag als goud! Nog nooit zo blij geweest met de beslissing om te investeren in coaching & mentoring. Ik kreeg zowaar vrijaf van aan mijn bedrijf te bouwen. Even gewoon loslaten en mezelf toelaten om rust te krijgen in mijn hoofd. Vreemd gevoel want daarna was ik direct rustig.

Toch was mijn bedrijf wel gegroeid die week

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar gelukkig is het dat niet! Tijdens die dagen dat ik onverwachts weg was, kreeg ik wel nieuwe klanten. 2 zeiden zelfs JA tegen het 6-maanden programma ‘Klantenmagneet in 5 stappen’ terwijl ik in Duitsland zat.

Tussen alle ellende door, is dat een reden tot vieren. Tot blij zijn dat het op deze manier ook kan…. Dat ik hierdoor niet ook nog eens met een financieel verlies zat omdat ik die dagen in het buitenland niet kon werken en dus ook niet factureren.

Nog dankbaarder dan ooit was ik dat ik de stap had gezet om mijn bedrijf en mezelf te laten coachen en zo te leren dat er een andere manier bestaat dan uur/factuur. Dat ondernemer zijn niet gepaard hoeft te gaan met ellenlange uren/dagen werken zonder tijd voor de écht belangrijke zaken op de momenten dat dat nodig is.

De reden om dit te delen?

Eén van mijn collega-ondernemers uit de mastermindgroep (dankjewel Rogier!) raadde me aan dit te doen en dit om 2 redenen:

  1. om het van me af te schrijven en op die manier het te verwerken
  2. om aan mijn lezers te vertellen dat ook op moeilijke momenten in je privéleven je bedrijf wel kan groeien

Omdat ik héél graag wil dat ook jij de kans krijgt om een leven met vrijheid en financiële onafhankelijk te realiseren en op pijnlijke momenten de keuze te kunnen maken die je echt wil in plaats van die je bedrijf je verplicht te nemen, geef ik graag nog eens een beperkt aantal Gratis Doorbraaksessies weg.

Wil je weten wat er voor jouw bedrijf nodig is om financiële zekerheid gecombineerd met vrijheid te realiseren? Geef je op voor een Gratis Doorbraaksessie.

 

 

 

PS: duimen jullie mee dat het goedkomt?

 

Over de schrijver
Petra coacht al jaren ambitieuze onderneemsters die TOP zijn in hun vak en 1-1 werken met een volledig nieuwe sales & marketing aanpak. Zodat je ook als je 1-1 werkt je échte DROOMbedrijf realiseert. Met de omzet & de vrijheid van een online ondernemer. Zodat je als ambitieuze vrouw nooit nog moet kiezen tussen je ambities en een leuk leven! Terwijl je wél 1-1 blijft werken én je je klanten nog beter helpt.
Myriam
Door

Myriam

op 29 May 2012

Wat een mooi, persoonlijk verhaal! En het inspireert ongetwijfeld velen om op hun soms moeilijke weg door te gaan...

Petra Mertens
Door

Petra Mertens

op 30 May 2012

Hé Myriam, Dankjewel voor je reactie! De reden van het delen van dit persoonlijke verhaal is inderdaad dat ook andere (vrouwelijke) ondernemers in een moeilijke situatie kunnen kiezen voor hetgeen op dat moment echt belangrijk is. Vele groeten, Petra

Reactie plaatsen

We use cookies