Page content

Hoor jij tot die 1/3 ondernemers zonder vakantie?

Op de wegen is het rustig, het is duidelijk dat het in België volop vakantie is nu deze week ook het bouwverlof is begonnen. Maar dat zijn de werknemers, bij de ondernemers onder ons is dat blijkbaar een heel ander verhaal.

Volgens een artikel in Jobat neemt een zelfstandige gemiddeld 11,5 vakantiedagen per jaar (10 minder dan het min. saldo van een werknemer) en 30% neemt zelfs helemaal geen vakantie. 65% kan ook op reis of tijdens vrije momenten het werk niet loslaten.

Unizo voegt daaraan toe dat dat leidt tot een gebrek aan creativiteit en productiviteit en dat vakantie dus ook voor de ondernemers van noodzakelijk belang is. Tussen weten en doen ligt duidelijk wel nog een hele wereld van verschil.

Wat zijn vaak oorzaken om niet met vakantie te gaan:

  • te druk
  • angst voor verlies aan inkomen
  • geen geld

Omdat ik zelf in die situatie heb gezeten, weet ik hoe zwaar het is om niet op reis te kunnen. Om elk moment van de dag (en vaak ook ’s nachts) met je bedrijf en klanten bezig te zijn. Ofwel heb je te weinig klanten en lig je wakker over hoe je de rekeningen kan betalen.

Ik ben blij  dat het intussen anders is.

Dit jaar geniet ik wel van vakantie, zowaar de volle 17 dagen ben ik weg.  En het contrast is dat ik er wel ontzettend veel zin in heb, maar niet het brandende gevoel van ‘leeg’ te zijn. Omdat ik ook tijdens het jaar nog tijd overhoud voor andere leuke dingen dan werken.

Ik kan met een gerust hart vertrekken omdat ik weet dat het systeem ‘Klantenmagneet’ ook na en tijdens de vakantie verder zorgt voor de bouw van die constante klantenstroom en dat stabiele inkomen.

Het kan voor jou voortaan ook anders. Maar dat komt natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor heb je uitgekiende marketing nodig en een systeem dat je stap voor stap volgt. Het is niet meer dan dat, maar je moet er wel aan beginnen. En daar is de zomer de perfecte periode voor. Door nu te investeren, start jij het najaar met een voorsprong!

En ga jij volgend jaar wel met vakantie!


Doe op 19 juli mee aan het VIPprogramma:

in 3 stappen naar een zomer zonder inkomensverlies

(en met tijd om vakantie te nemen)

 

Deze dag is speciaal voor dienstverlenende ondernemers die:

  • een erg lange zomer met weinig of geen inkomsten hebben
  • zich zorgen maken hun omzet en het aantal opdrachten
  • die per werken op basis van facturatie per uur/dag(deel)
  • een goed inkomen verdienen, maar als freelancer in functie van een nieuwe baas leven
  • eigenlijk vaak te weinig klanten hebben

 

 

 

Nog vragen?

Contacteer me en ik antwoord op al je vragen!

Op een succesvolle zomer,

 

 

Comment Section

0 reacties op “Hoor jij tot die 1/3 ondernemers zonder vakantie?

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: