Page content

2014 was mijn slechtste jaar ooit….

2014 was mijn slechtste jaar ooit….

Wordt jouw Facebook tijdlijn ook overspoeld met allemaal berichten van jouw ‘vrienden’ voor wie 2014 magisch, geweldig, onvoorstelbaar en dies meer was? Misschien heb jij zelf wel zo’n overzicht gepost en oprecht gedacht dat het een fijn jaar was.

 

Bij mij was dat dit jaar niet het geval. Het is zelfs een jaar dat ik zo snel mogelijk wil vergeten. Er waren een aantal redenen waarom 2014 niet mijn beste jaar was, maar mijn auto-ongeval en bijhorende gevolgen staat toch met stip op 1. Het maakte dat ik op een bepaald moment me enkel nog down kon voelen en het idee had dat de pijn nooit meer over zou gaan. Het beheerste heel mijn leven en het maakte me net niet gek.

Talloze tips heb ik gekregen, talloze dingen heb ik uitgeprobeerd, maar behalve luisteren naar mijn lijf (en dus rusten) was er niks dat echt werkte. Tot mijn grote frustratie want als je me een beetje kent, dan weet je dat ik me niet graag laat beperken.

Het kostte me dus ontzettend veel moeite om vrede te nemen met mijn nieuwe realiteit. Wat uiteraard het herstel niet bevorderde….

 

Was dit het einde van mijn bestaan als ondernemer?

 

Tussen al kommer en zelfmedelijden was ik oprecht blij en vooral heel dankbaar over 1 bepaald iets: het businessmodel waarvoor ik in 2012 intuïtief had gekozen! Als ik toen een andere keuze had gemaakt, was de kans zeer reëel dat ik vandaag geen ondernemer meer zou zijn.

Klinkt straf? Wel, dat was het ook…

Het Verkopen Zonder Te Verkopen Event in juni moest ik noodgedwongen annuleren. Het voorziene 2de event in december is zelfs nooit uit de doos gekomen, omdat ik er doodgewoon de energie niet voor had wegens de constante pijn. Balen. Dat is het enige woord waarmee ik het kan omschrijven.

 

 Het komt vooral neer op vaardigheden

Tja…. daar sta je dan. Want je hebt wel een inkomen nodig natuurlijk en langs de andere kant dien je ook om te gaan met de veranderingen die je lijf je voor de voeten gooit. Gelukkig is mijn businessmodel flexibel en heb ik relatief weinig klanten nodig om toch een ‘normale’ omzet te hebben.

 

Hier is hoe ik erin ben geslaagd om toch te blijven bestaan :

 

1. doordat ik met goeie prijzen werk, heb ik dit jaar met minder klanten toch kunnen rondkomen en kunnen doorgaan

2. door lange termijn programma’s te werken waarvoor een aantal deelnemers had gekozen voor een betaling in termijnen, had ik een recurrent inkomen

3. doordat ik goed ben in upsell heb ik met een kleine groep (voornamelijk bestaande klanten) wel een prachtig financieel resultaat behaald in een periode dat het fysiek erg slecht met me ging

4.  doordat ik heel goed ben geworden in op de juiste manier netwerken, heb ik aan een ontmoeting van 10 minuten genoeg om daaruit een High End lange termijn klant te krijgen

5. doordat ik me hebt geoefend in Verkopen Zonder Te Verkopen heb krijg ik intussen een JA in  8/10 gesprekken.  Ik heb met andere woorden weinig gesprekken nodig om wel met de allerleukste klanten te mogen werken en omzet te realiseren.

 

Bovenstaande zijn allemaal vaardigheden die ik de afgelopen jaren heb geleerd en die ik mezelf volledig eigen heb gemaakt. Het zorgt nu voor een wezenlijk verschil in mijn leven…. Want als ik nu nog dezelfde professionele situatie had gehad zoals in 2011 waarin ik in onderaanneming werkte voor EUR 26/uur en workshops Personal Branding voor TOPvrouwen gaf aan EUR 67 per avond, dan weet ik niet hoe ik 2014 zou overleefd hebben….

Bovendien had ik al fors geïnvesteerd in persoonlijke mentoring waardoor ik deze lastige periode niet alleen heb doorsparteld. Ik ben echt ontzettend dankbaar voor alle steun die ik verwachte en onverwachte hoek heb gekregen!

 

Ik wens het niemand toe, maar wat gebeurt er met jouw bedrijf en droom als het leven je een minder leuke verrassing voor de voeten gooit? Wordt 2015 voor jou het jaar waarin jij werkt aan de vaardigheden die jou dichter bij jouw dromen en jouw FOCUSdoel brengen?

 

Steps2success mastermind helpt je daarbij. Je leert niet mijn stappen, maar wel hetgeen jij nodig hebt om te realiseren wat jij echt echt echt wil bereiken in dit nieuwe jaar. Ik kan echt niet wachten om ermee te starten en ik verwelkom jou heel graag in deze krachtige nieuwe groep.

Is het iets voor jou? of word je op één of andere manier getriggerd door mijn verhaal? Plan hier dan een belafspraak  rechtstreeks in mijn agenda!

 

PS: update tot op vandaag: de pijn is minder, de beweging van de arm nog steeds minimaal. Maar mijn energie en zin in het leven zijn wel terug. Al kan ik nog steeds niet doen wat ik wil doen op sommige dagen het belet me niet meer om weer volop voor m’n dromen te gaan. Met een dikke dankjewel voor de immense steun van mijn trouwe bondgenoten en supporters! Jij ook dankjewel dat je me bent blijven volgen!

 

 

 

 

 

 

 

Klik gerust eens door onze categorieën heen: