Wat is jouw 'excellence' houding?
arrow_drop_up arrow_drop_down
15 december 2011 

Wat is jouw 'excellence' houding?

Heb jij voor jezelf een houding die je typeert? Die je extra kracht geeft als je dat nodig hebt of die je gewoon onbewust gebruikt? Voor de ene is het iets vanzelfsprekends, de ander heeft er nog nooit van gehoord en past het misschien toe zonder het zelfs te beseffen.

Toch is het heel handig als je weet hoe je zo’n houding voor jezelf kan creëren want dat betekent dat je die ten alle tijden kan gebruiken. Dus ook op die momenten dat je eens geen super, topdag hebt wat mij in elk geval wel eens overkomt.

Het kan dan natuurlijk wel zijn dat ik slecht heb geslapen, daar heeft de groep aan wie ik een training of workshop geef, geen boodschap aan en dus is het zaak om dat weg te stoppen. Hoe doe ik dat? Ik gebruik daarvoor mijn ‘excellence’ houding ( de juiste term is Fysiologie of Excellence en komt uit NLP).

Het is een heel proces geweest en ik heb er jaren overgedaan om uit te vissen wat voor mij nu het beste werkt. Het had nl. ook zeer van pas gekomen in mijn vroegere jobs in Sales & Marketing, helaas wist ik toen nog niet bepaald veel over non-verbale communicatie en de sterkte van uitstraling. Nu gelukkig wel en dus deel ik dat graag met jullie!

We weten ondertussen al dat het belangrijk is dat je woorden en je lichaamstaal congruent zijn met elkaar en dat daarin velen vaak steken laten vallen. Iedereen WEET het wel, maar doet er weinig tot niks mee en laat die non-verbale communicatie nog steeds aan het toeval over. Perfect als je met vrienden op café bent voor een gezellige avond, minder indien je dit doet in een zakelijke omgeving want zo mis je écht veel kansen (en ik spreek hier uit ervaring!).

Wat is dat dan concreet die ‘excellence’ houding? Dat is de houding die je voor jezelf kopieert uit eerdere positieve situaties. Voor de één is dat een meeting met de directie, voor de ander een feedback geven aan zijn team of voor nog iemand anders is dat tijdens een (sales)presentatie. Het is voor iedereen anders en het is dan ook een leuke en vooral boeiende ontdekkingstocht om te zien wat die van jou en ik kan je garanderen dat je professionele houding daarna heel anders wordt. Zeker als je ook leert om die ‘excellence’ houding van je collega’s te ontdekken!

 

Over de schrijver
Petra coacht al jaren ambitieuze onderneemsters die TOP zijn in hun vak en 1-1 werken met een volledig nieuwe sales & marketing aanpak. Zodat je ook als je 1-1 werkt je échte DROOMbedrijf realiseert. Met de omzet & de vrijheid van een online ondernemer. Zodat je als ambitieuze vrouw nooit nog moet kiezen tussen je ambities en een leuk leven! Terwijl je wél 1-1 blijft werken én je je klanten nog beter helpt.
Reactie plaatsen

We use cookies